Hvorfor spørger Mit Id om godkendelse ved hver betaling?

Her er en guide til, hvad du skal gøre, hvis du ofte bliver spurgt om MitID verifikation ved hver transaktion i Airwallet

Mit ID, eller totrinsbekræftelse (også kendt som 2FA), er en sikkerhedsforanstaltning, der er designet til at beskytte dine onlinekonti og transaktioner. Når du ser, at Mit ID beder om verifikation efter hver betaling, kan det skyldes, at den pågældende tjeneste eller app har implementeret et ekstra lag af sikkerhed for at forhindre uautoriseret adgang eller transaktioner, selvom dit betalingskort er gemt.

Dette kan være irriterende, men det hjælper med at sikre, at kun du kan foretage transaktioner på din konto, selv hvis nogen skulle få adgang til dit gemte kort. Det er en ekstra beskyttelse for at forhindre svindel og misbrug af dine betalingsoplysninger.

Hvis du finder det besværligt, kan du muligvis justere indstillingerne for totrinsbekræftelse eller sikkerhed i appen eller tjenesten for at finde en balance mellem bekvemmelighed og sikkerhed.

Hvordan kan jeg ændre det?

Indstillingerne for totrinsbekræftelse og sikkerhed kan variere afhængigt af den specifikke app eller tjeneste, du bruger. Generelt set kan du dog normalt tilpasse dine sikkerhedsindstillinger ved at følge disse trin:

Åbn appen: Åbn appen, hvor du oplever problemet med gentagen totrinsbekræftelse.

Find sikkerhedsindstillinger: Kig efter indstillinger, der er relateret til "Sikkerhed", "Konto", "Privatliv" eller noget lignende. Dette kan normalt findes i appens hovedmenu eller i din profilsektion.

Totrinsbekræftelse: Inde i sikkerhedsindstillingerne skal der være en sektion om totrinsbekræftelse eller loginbekræftelse. Her kan du muligvis justere, hvordan totrinsbekræftelse fungerer for din konto.

Tilpas indstillingerne: Afhængigt af appen kan du have mulighed for at slå totrinsbekræftelse til eller fra, ændre metoden til verifikation (f.eks. SMS, e-mail, app-genereret kode), eller justere, hvornår totrinsbekræftelse kræves (f.eks. kun ved nye enheder eller efter en vis tidsperiode).

Gem ændringer: Når du har justeret indstillingerne, skal du normalt gemme ændringerne eller bekræfte dem.

Husk, at ændringer i sikkerhedsindstillingerne kan påvirke sikkerheden for din konto og dine transaktioner. Sørg derfor for at forstå, hvordan ændringerne påvirker beskyttelsen af din konto, inden du foretager ændringerne. Hvis du er i tvivl, kan det være en god idé at kontakte appens support eller kundeservice for vejledning.

Opdateret den: 17/10/2023